W blasku jesiennego słońca i w otoczeniu majestatycznych Karkonoskich gór, odbędzie się kolejny kurs doszkalający pod okiem Beaty Darowskiej.
Wydarzenie to jest przeznaczone dla wszystkich nauczycieli, którzy ukończyli kurs na poziomie 200 godzin.
Program kursu obejmuje pogłębienie praktyki własnej, naukę oraz praktykę korekt do pozycji z drugiej serii, a wszystkie zajęcia odbywają się w kameralnej grupie, w której każdy może liczyć na wsparcie i indywidualne podejście nauczyciela. W części teoretycznej warsztatów omówione zostaną ponadto zagadnienia dotyczące filozofii yogi oraz metodyki nauczania.
WAŻNE INFORMACJE
* Całkowity koszt uczestnictwa (szkolenie + zakwaterowanie z wyżywieniem) – 2250,00 zł/os.
* Codziennie odbywają się trzy zajęcia – praktyka poranna (I, II seria Ashtanga Vinyasa Yogi lub praktyka Mysore), część warsztatowa (3 godziny popołudniu) oraz wieczorna medytacja lub pranayama.
* Wyżywienie obejmuje 3 wegetariańskie posiłki dziennie.
PROWADZĄCA
Beata Darowska – praktykuje Ashtanga jogę od kilkunastu lat. Doświadczona nauczycielka, uczennica Johna Scotta, od wielu lat asystuje mu na jego warsztatach i kursach w wielu krajach na świecie. Obecnie jest certyfikowanym przez niego nauczycielem na poziomie RYT 500.
Beata uczy na co dzień Ashtangi Jogi w Akademii Ruchu we Wrocławiu. Kształci nowych nauczycieli Ashtangi Vinyasy Jogi.
Jest stale zapraszana do prowadzenia warsztatów i kursów w Polsce i za granicą.
MIEJSCE
Villa Sattva to budynek przedwojennej szkoły podstawowej, który został odrestaurowany z dbałością o szczegóły. Mieści się wzdłuż potoku Wrzosówka w cichym i spokojnym Jagniątkowie. Pobyt tutaj to prawdziwy relaks i ukojenie dla duszy. Z obiektu można udać się w wyższe partie gór np. Śnieżne Kotły, a następnie granią w kierunku Śnieżki lub Szrenicy. Można również wyruszyć w niższe partie gór położone w lesie bukowo – dębowym. To tereny idealne na długie spacery, bieganie, czy jazdę rowerem. Kuchnia serwuje wyśmienite potrawy wegetariańskie oparte na naukach ajurwedy z zastosowaniem orientalnych przypraw.